Iphone 5

En avisoverskrift lød for nylig: “Iphone 5 bliver lynende hurtig”- Det kan der være noget om.

Apple-brugere kan glæde sig til den nye Iphone 5, der kommer med et helt nyt design, lynhurtig processor og nyt grafikkort. Hvordan den rent faktisk vil se ud, den famøse Iphone 5, er der ikke megen viden om endnu. Men ifølge Engadget vil der komme ny hardware for at give Iphone 5 et helt nyt look i forhold til dens tidligere versioner. Det betyder blandt andet, at Iphone 5 vil understøtte en masse netværksforbindelser til 3G-netværk i Europa og på den anden side af dammen (USA). Apple, stadig ifølge Engadget, skifter den nuværende kommunikationschip ud med en dual GSM/CDMA fra producenten Qualcomm. Og det er ren turbo. Som en biting vil også Apples såkaldte tablet, Apple Ipad 2, understøtte dette.

Nye features i Iphone 5

Samtidig arbejder Apple på at udskifte den nuværende A4-processor med en A5 – en såkaldt multi-core Cortex 9A chip), som siges at være noget hurtigere, hvormed du uden problemer vil kunne se fuld HD på din iPhone. Grafikkortet forventes at blive bedre. Sommeren er over os.
Andre kilder nævner samtidig, at både iPhone 5 og den kommende Apple iPad 2 vil få et nyere og bedre grafikkort, der skulle være produceret af Imagination, som Apple ejer 9,5 pct. af.
Mens iPhone 5 formentlig lanceres til sommer, vil den kommende iPad2 lanceres omkring april, forudser Engadgets kilder.
Engadget har fået oplysninger om den kommende iPhone 5 fra meget pålidelige kilder. De samme kilder, som kom med meget nøjagtige informationer forud for lanceringen af Apple TV for nogle måneder siden. Oplysningerne er sparsomme, men meget interessante. iPhone 5 vil være komplet redesignet fra bunden af (jeg går ud fra, at Engadget mener det rent tekniske og ikke det ydre design red).

Indmad ren guf

Den specielle Verizon-iPhone, får altså en kort levetid, men Apple har åbenbart ikke kunnet vente. Samtidig får de selvfølgelig lidt erfaring med de nye kommunikationschips. Der er desværre ikke understøttelse af LTE (4G) i denne omgang. Den nuværende A4-processor vil blive afløst af en kraftfuld A5-processor, som er en Cortex A9-baseret multi core chip. A5 skulle være lynende hurtig. Den har også fundet ved til en prototype på næste generation Apple TV og efter sigende sprøjter den 1080p-video ud som rindende vand. iPhone 5 er stadig kun i teststadiet, men alt kører som planlagt i forhold til en introduktion til sommer. På nuværende tidspunkt er det Apples ledende medarbejdere der meget diskret tester den inden for Apples campus. Vi kan så bare vente på, at en af dem en dag trænger til en øl på den lokale knejpe, og måske glemmer sin iPhone, så den havner hos Gizmodo.

Tags: , ,

Kommentarer er lukkede.