PC Fladskærm

Til en stationær computer, har man selvfølgelig brug for en skærm. De bedste på markedet er pc fladskærme. Fladskærmene har en række fordele frem for de tunge og almindelige skærme. De fylder mindre, det ser pænere ud, de vejer mindre, har højere billedkvalitet, og kan en del flere smarte ting, end de tunge skærme kan. I starten da de første pc fladskærme udkom, var de meget dyre, og svære at få fat i. Men nu er priserne helt i bund, og meget bedre end den gang. Der er rigtig mange forskellige fladskærme at vælge imellem, og de kan bruges til mange forskellige ting. Man kan f.eks. ved hjælp af nogle stik bagpå skærmen, tilsætte en DVD-afspiller, en spillekonsol eller andre sjove ting, som skal bruge en skærm. Så er det bare lige at bytte stikkene ud, og så er du på fladskærmen med nogle af dine andre ting.
Der er nogle ting der skal overvejes når der skal købes ny pc fladskærm. Fladskærmene kan jo forskellige ting, ser forskellige ud, og bruges til forskellige ting.


Valg af pc fladskærm

Det er en god ide, at fokusere på, hvad du bruger din computer til. Hvis du f.eks. bruger den til at afspille film eller spille spil med god grafik, skal skærmen jo være af meget god kvalitet. Den gode kvalitet skal bruges til, at du får et mere realistisk og virkeligt spil, så det næsten er som om, at du er inde i spillet. Store skærme med god kvalitet medvirker til, at du får en helt fantastisk oplevelse hver evig eneste gang at du tænder for spillet. Der skal skærmen også være passende i størrelsen, og opløsningen skal også passe til disse ting. En skærm der skal bruges til lektier en gang imellem, behøver jo ikke at være ligeså avanceret og dyr, i forhold til en skærm, som skal bruges til at spille de store spil, og lave professionel grafik på. Husk at tage højde for hvor langt væk, pc skærmen skal stå, da man kan risikere at få ondt i øjnene, hvis en stor skærm står alt for tæt på øjnene. Det er også en god ide, at grafikkortet passer til det, skærmen kan. Hvis man har et dårligt grafikkort, så er skærmen alligevel ikke så god. De forskellige pc skærme har forskelligt strømforbrug, så det kunne være en ide at vælge en med et mindre strømforbrug, hvis ikke man har så mange penge til, at betale for en skærm, som har sådan et højt strømforbrug. Det er godt med en masse indgange i skærmen, da man så kan sætte en masse forskellige ting til pc skærmen, så den ikke kun fungerer som computerskærm.


Rengøring af fladskærmen

Fladskærme er meget følsomme, og skal behandles på en ordentlig måde. Til rengøringen af skærmen, skal der helst bruges en mikrofiberklud, da denne ikke kan ridse skærmen. Der kan også bruges en ren bomuldsklud.  Køkkenrulle og hårde klude kan skade skærmen i form af ridser. Der skal aldrig bruges en masse kemikalier på skærmen, da den ikke kan tåle det. Derfor må der ikke bruges nogen form for rengøringsmidler. Der skal helst bare bruges lunkent vand, til at gøre skærmen ren, og kluden må på ingen måde dryppe med vandet. Der må ikke gnubbes og trykkes hårdt på skærmen, da den ikke er lavet til at kunne tåle sådanne tryk. Er der en plet på skærmen, skal man derfor ikke gnubbe, men køre kluden op og ned på skærmen, indtil pletten er væk. De fleste rengøringsmidler er for stærke til, at skærmen kan klare det. Man kan nogle steder få noget bestemt fladskærmsrens, som også kunne bruges.

Kommentarer er lukkede.