PC Harddisk

Mangler din pc en ny harddisk?

Har din gamle harddisk i din pc efterhånden nået sin maksimale levetid, og bliver din computer langsommere og langsommere? Du tænker sikkert, at du er nødt til at købe en ny computer. Men der er absolut ingen grund til at købe en helt ny pc, bare fordi at harddisken ikke virker mere. Du kan købe en ny harddisk til en helt overkommelig pris, som sikkert vil være hurtigere og have mere plads end din gamle.
Før du går ud og investerer i en ny harddisk, er der dog en række ting, som du skal tænke igennem. Prisen på harddisken skal vejes op mod blandt andet ydelse, størrelse, kapacitet og støjniveau.


Den rigtige harddisk til din pc

Det er som sagt rigtig vigtigt, at du får købt den rigtige harddisk til din pc, da harddisken er en af de komponenter i en computer, som har rigtig stor betydning for maskinens samlede ydelse. I dag bliver harddiske hele tiden bedre, hurtigere og får plads til mere. Med den teknologiske udvikling vi ser i dag, kan en harddisk efterhånden rigtig meget.
Det første, du muligvis skal overveje, er, hvor meget plads du vil have på din harddisk. Nogle siger, at man aldrig kan få for meget plads. Både styresystemer og applikationer på din pc fylder rigtig meget, og de bliver større og større for hver opdatering. Dertil kommer, at mange mennesker bruger deres pc til mere krævende ting – som for eksempel gaming – hvilket kræver harddiske med meget stor kapacitet. Også både billed- og lydfiler optager rigtig meget plads, og hvis man dertil benytter sin pc til at optage og redigere video, løber man temmelig hurtigt tør for plads.
For de fleste brugere, vil 60-80 gigabyte være tilstrækkeligt, men hvis du regner med at installere spil og have film, billeder og lyd liggende på din pc, kan det på det kraftigste anbefales at gå efter en harddisk med en højere kapacitet.

Få en pc uden støj


En af de ting, som mange pc-brugere sætter stor pris på, er en computer, som ikke støjer. Heldigvis er de fleste forhandlere efterhånden blevet klar over dette, så det kan sagtens lade sig at gøre at få en god harddisk, som ikke støjer alt for meget. Nye former for teknologi i motoren på harddisken har gjort meget for at dæmpe støjen. Når du kigger efter en harddisk, skal du gå efter dem, som indeholder den teknologi, som hedder ”fluid dynamic bearing”. Det betyder, at harddiskens plader roterer på en speciel form for olie eller på luft, hvilket giver færre vibrationer og derfor også mindre støj. Derudover giver teknologien en bedre støddæmpning og tillader harddisken en højere rotationshastighed. En høj rotationshastighed er vigtig, hvis du vil udføre mere krævende opgaver på din pc. Du vil virkelig kunne mærke en forskel i computerens hastighed.

Hvad er prisen for en ny harddisk?

Det varierer naturligvis, hvor meget en ny harddisk koster. Prisen afhænger af model, kapacitet, ydeevne, plads, rotationshastighed og støjniveau. Du må derfor finde ud af, hvilken slags harddisk du skal have, før du køber den, for der er ikke nogen grund til at bruge for mange penge på en harddisk med stor kapacitet, hvis ikke du bruger din pc til andet end at arbejde eller skrive på. Hvis du derimod bruger din pc til for eksempel videoredigering eller spil, er det oplagt at gå efter en harddisk, som har en kapacitet, som kan leve op til dine behov. Den vil koste lidt mere end en harddisk med mindre plads og ydeevne, men det vil være det værd, når du kan bruge din pc til lige det, du ønsker, uden at den bliver langsom og støjer.

Kommentarer er lukkede.